Vad menas med självriskkonto?

Jag har nyligen fått försäkringsbrevet för kommande år och där står det att jag har en viss summa på mitt självriskkonto. Vad menas med detta?

Kommentarer

  • Hej Stig,

    Efter varje skadefritt år med helförsäkring hos oss får du 10 % av din aktuella självrisk för sjöskador avsatt till ett självriskkonto.

    Om du får en skada som överstiger din ordinarie självrisk, kan du utnyttja de medel som vid skadetillfället finns innestående på ditt självriskkonto för att erlägga så stor del av din självrisk som motsvarar ditt tillgodohavande. Har du flera båtar försäkrade, bidrar samtliga till att samla tillgodohavande på ditt självriskkonto. Du kan dock aldrig få ett högre tillgodohavande än vad som motsvarar självrisken för den båt du har försäkrat hos oss som har högst självrisk.

    Om du, under kortare tid än ett år, inte är försäkrad hos oss men senare väljer att teckna försäkring på nytt behåller du ditt tidigare tillgodohavande. Har du ingen försäkring hos oss under mer än ett års tid, förfaller ditt innestående tillgodohavande.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-postadress visas aldrig publikt.