Till senaste kommentaren

Kan man få ett annat betaldatum på sina fakturor?

Jag betalar min försäkring månadsvis via e-faktura och fakturorna ska alltid vara betalda runt den 10:e varje månad. Kan man ändra så att de istället betalas i slutet av månaden eller i samband med månadsskiftet?


Hälsningar från Mona

Kommentarer

 • Hej Mona,

  Du kan kontakta vår kundtjänst för att få hjälp med att ändra betaldatumet på dina fakturor. Du når vår kundtjänst via mejl på kundnavet@svedea.se eller via telefon på 0771 160 190.

  Betaldatumet på fakturorna är kopplade till datumen på din försäkringsperiod, tecknar du exempelvis försäkringen så att den har huvudförfallodatum den 12:e så kommer detta även att vara betaldatumet på dina fakturor.


  Exempel

  Försäkringen tecknas med startdatum 2020-05-12 och betalas månadsvis.

  Den första fakturan kommer då att avse betalning för perioden 2020-05-12 - 2020-06-11. Den första fakturan ska vara betald senast samma dag som försäkringen träder i kraft eller senast 14 dagar efter att försäkringen tecknas. Resterande fakturor ska sedan alltid vara betalda senast samma dag som den nya månadsperioden inleds vilket innebär att faktura nummer två ska vara betald senast 2020-06-12, faktura nummer tre ska vara betald senast 2020-07-12 och så vidare.  Med vänliga hälsningar,
  Malin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.