Till senaste kommentaren

Varför har jag fått två stycken fakturor?

Hej Svedea,

För någon vecka sedan så tecknade jag en ny försäkring hos er och jag valde då att betala den en gång per månad. Jag ser nu att jag har två stycken fakturor från er i min internetbank.

Har det blivit något fel, eller varför har jag fått två stycken fakturor?


Hälsningar från Mio

Kommentarer

 • Hej Mio,

  Försäkringen betalas hela tiden i förskott inför varje ny månadsperiod, undantaget är dock när man tecknar en ny försäkring. Har du nytecknat en försäkring så har du då 21 dagar på dig att betala den första fakturan.

  Detta gör att de två första månadsfakturorna kan komma att ha en kortare period än en månad mellan betaldatumen.


  Exempel

  • En ny försäkring tecknas 2020-08-01 med start samma dag. Månadsfakturan skickas samma dag som försäkringen tecknas och sista betaldatumet på fakturan blir då 2020-08-21.
  • Fakturan för kommande månadsperiod skickas tre veckor innan den nya månadsperioden träder i kraft, detta innebär att det runt 2020-08-11 skickas en ny faktura där sista betaldatumet är 2020-09-01.
  • Då fakturan för den kommande månadsperioden hinner skickas innan sista betaldatumet på den första fakturan så kommer det under en period att finnas två fakturor i internetbanken.

  Är du osäker på vilken period en faktura avser så kan du alltid välja att visa fakturan i din internetbank, på varje faktura så står det angivet vilken period betalningen avser.


  Med vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-postadress visas aldrig publikt.