Till senaste kommentaren

Vad händer om jag säljer min bil?

Jag kommer kanske att sälja min bil, vad händer i sådana fall med min försäkring?

Kommentarer

 • Hej Solidad,

  Om du säljer din bil så avslutas din försäkring automatiskt i samband med att ägarbytet registreras hos Transportstyrelsen. När försäkringen är avslutad så skickas en bekräftelse på att försäkringen har upphört samt information om eventuell premieåterbetalning.
 • Hej!
  Jag sålde min bil Suzuki splash i. 4 april men jag har inte till nu mina försäkrings pengarna .
  Nazim
 • Hej Nazim,

  Om du mejlar oss ditt försäkringsnummer eller personnummer, samt information om ditt clearing- och kontonummer så ska vi se till att registrera en återbetalning på en gång. Du kan mejla uppgifterna till kundnavet@svedea.se.

  Har du tillgång till Mobilt Bank ID så kan du även logga in på Mina Sidor för att lämna dina kontouppgifter samt registrera en återbetalning.


  Med vänliga hälsningar,
 • Hejsan har er bilförsäkring men nu har jag byttbil o vill föra över den till den nya bilen hur gör jag? MVH Kjell Gustafsson
 • Hej Kjell,

  När du säljer din bil så avslutas försäkringen automatiskt när ägarbytet registreras hos Transportstyrelsen. Detta innebär att du behöver teckna en helt ny försäkring för den nya bilen som du köper. Tänk på att det är viktigt att teckna en ny försäkring från och med det datum som du blir ägare till den nya bilen.

  På vår hemsida så kan du själv teckna en försäkring för de flesta bilarna.
  Du kan även kontakta vår kundservice och uppge ditt personnummer samt registreringsnumret så kan vi hjälpa dig att teckna en ny försäkring.
  Kontaktuppgifter till vår kundservice hittar du här.

  Finns det ett tillgodo kvar från försäkringen på din gamla bil så kan vi antingen flytta över detta till den nya försäkringen som tecknas, eller så kan vi göra en återbetalning till dig.


  Med vänliga hälsningar,
 • Ni skulle betala tillbaka försäkringen för Bilen:RZY716, ?
  Ni har lovat som datum 14/7-2023 men icke.?
  Ni har min konto.?
  Föra ggn med Renault Clio gick det bra.?
  Den här ggn. Är en Skoda Octavia 2001 och reg, nr. RZY 716.?
  Ni har tagit bort både faktura o bilen från mina försäkringar utan att betala resterande pengar från Faktura.?
  har skrivit tre gånger till Er, ingen svar.?

  Renne Riccardo Pop
 • Hej!

  I det här kundforumet kan vi bara svara på allmänna frågor som rör försäkringar och inte enskilda försäkringsfall. I ditt fall behöver du ta kontakt med vår kundtjänst på 0771 160 190 eller mejla till kundnavet@svedea.se.

  Önskar dig en trevlig dag!

  Hälsingar,
  Astrid
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.