Till senaste kommentaren

Vad händer om jag säljer min bil?

Jag kommer kanske att sälja min bil, vad händer i sådana fall med min försäkring?

Kommentarer

 • Hej Solidad,

  Om du säljer din bil så avslutas din försäkring automatiskt i samband med att ägarbytet registreras hos Transportstyrelsen. När försäkringen är avslutad så skickas en bekräftelse på att försäkringen har upphört samt information om eventuell premieåterbetalning.
 • Hej!
  Jag sålde min bil Suzuki splash i. 4 april men jag har inte till nu mina försäkrings pengarna .
  Nazim
 • Hej Nazim,

  Om du mejlar oss ditt försäkringsnummer eller personnummer, samt information om ditt clearing- och kontonummer så ska vi se till att registrera en återbetalning på en gång. Du kan mejla uppgifterna till kundnavet@svedea.se.

  Har du tillgång till Mobilt Bank ID så kan du även logga in på Mina Sidor för att lämna dina kontouppgifter samt registrera en återbetalning.


  Med vänliga hälsningar,
 • Hejsan har er bilförsäkring men nu har jag byttbil o vill föra över den till den nya bilen hur gör jag? MVH Kjell Gustafsson
 • Hej Kjell,

  När du säljer din bil så avslutas försäkringen automatiskt när ägarbytet registreras hos Transportstyrelsen. Detta innebär att du behöver teckna en helt ny försäkring för den nya bilen som du köper. Tänk på att det är viktigt att teckna en ny försäkring från och med det datum som du blir ägare till den nya bilen.

  På vår hemsida så kan du själv teckna en försäkring för de flesta bilarna.
  Du kan även kontakta vår kundservice och uppge ditt personnummer samt registreringsnumret så kan vi hjälpa dig att teckna en ny försäkring.
  Kontaktuppgifter till vår kundservice hittar du här.

  Finns det ett tillgodo kvar från försäkringen på din gamla bil så kan vi antingen flytta över detta till den nya försäkringen som tecknas, eller så kan vi göra en återbetalning till dig.


  Med vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-postadress visas aldrig publikt.