Till senaste kommentaren

Måste min mc förvaras inlåst varje natt om jag valt aktsamhetskravet låst utrymme?

Hej, undrar lite över ert krav på att mc måste vara i låst utrymme nattetid.
Jag har ett uthus där jag kan förvara mina mc, dock är det bökigt att dra dem in och ut ur utrymmet, så under perioder med fint väder när mc används frekvent, så får de stå ute nattetid vid altanen med ett kapell över och låsta med styrlås och kätting. Jag bor ute på landsbyggden dit knappt någon hittar och har hund som vaktar duktigt.
Måste ändå mc förvaras inlåsta under natten enl ovanstående för att er försäkring ska gälla?

Kommentarer

  • Hej Christian,

    Ja, din mc måste förvaras inlåst på nätterna om du fått rabatt för detta i din försäkring. Om du inte vill behöva låsa in din mc varje natt så kan du kontakta vår kundtjänst för att ta bort rabatten och därmed också inlåsningskravet för din försäkring.

    När försäkringen tecknats med aktsamhetskravet låst utrymme så gäller följande:

    Om försäkring tecknats med vald aktsamhetsnivå ”låst utrymme” ska motorcykeln vara inlåst nattetid (22.00 – 07.00) då den förvaras på din postort. Med låst utrymme avses förvaringsplats som omsluts av fyra väggar med en låst dörr eller port. Detta innebär att det är godkänt att ha sin motorcykel på en innergård så länge det krävs nyckel eller kod för att komma in. Allmänna och flerbilsgarage är godkända så länge det krävs nyckel eller kod för att komma in eller att tjänstgörande garagevakt finns.


    Med vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-postadress visas aldrig publikt.