Till senaste kommentaren

Kan jag betala min försäkring med autogiro?

Hej,

Jag undrar om jag kan betala min försäkring med autogiro?

Kommentarer

 • Hej Malin,

  Nej, vi erbjuder inte betalning via autogiro idag. Du kan istället välja att få dina fakturor skickade per post, e-post eller via e-faktura.

  Väljer du att betala via e-faktura erbjuder de flesta bankerna så kallat automatiskt godkännande av e-fakturor. Du kan då välja om du vill godkänna e-fakturorna manuellt eller om de ska betalas automatiskt. Denna funktion kan du använda om du själv vill slippa att manuellt registrera fakturorna för betalning varje gång.

  Har du frågor om automatiskt godkännande av e-fakturor, eller om du önskar hjälp att aktivera denna funktion, så kan du vända dig till din bank.
  Malin
 • Hej Svedea!
  Jag vill egentligen ha autogiro, men ska försöka få automatiskt e-faktura genom min bank. MEN går det inte att få dragningen den siste varje månad eller någon dag innan men INTE efter den förste.Berno Runsten
  Berno Runsten
 • Hej Berno,

  Om du kontaktar vår kundtjänst så kan vi hjälpa dig att ändra betaldatumet på dina fakturor. Du kan antingen mejla vår kundtjänst på kundnavet@svedea.se eller så kan du ringa oss på 0771 160 190. Tänk på att uppge ditt personnummer eller försäkringsnummer om du mejlar till oss.


  Med vänliga hälsningar,
  Malin
 • Hej, undrar varför ni inte har betalning via autogiro? det underlättar för många försäkringstagare ekonomiskt med autogiro!
  Michael Lindeblad
 • Hej Michael,

  Vi har valt att erbjuda e-faktura istället för autogiro på grund av att anslutningen till e-faktura är en enklare lösning som kräver mindre administration och arbete än ett autogiro.

  Med e-faktura görs betalningen automatiskt på förfallodagen efter att du godkänt betalningen i internetbanken. Du har också möjlighet att välja bort betalningen om du vill.

  När du använder e-faktura samlas dessutom dina fakturor i din internetbank i ca 18 månader, vilket ger dig en bra överblick.


  Med vänliga hälsningar,
  Malin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.