Till senaste kommentaren

Har ni någon karens på er hundförsäkring?

Om man tecknar en försäkring hos er, gäller försäkringen på en gång då eller har ni någon karenstid?

Kommentarer

 • Hej Sven,

  I dessa fall så gäller vår försäkring med en karenstid:


  Karens vid dräktighet

  Om en tik försäkras in under en pågående dräktighet så gäller försäkringen med 30 dagars karens för komplikationer till dräktighet, förlossning samt kejsarsnitt.


  Karens vid utebliven betalning

  Om försäkringen tidigare blivit uppsagd på grund av utebliven betalning så gäller försäkringen med 15 dagars karens från det att en ny försäkring tecknas.


  Karens vid nyteckning

  När man tecknar en ny försäkring så gäller försäkringen med 15 dagars karens för sjukdomar. Denna karens tillämpas dock inte vid följande tillfällen:

  • Vid skador orsakade av yttre våld (en förutsättning är att skadan har inträffat efter att försäkringen har börjat gälla). 
  • Vid nytecknad försäkring som flyttats över med ett oavbrutet försäkringsskydd från annan motsvarande försäkring.
  • För svenskfödd valp som försäkras före tolv veckors ålder, inom tio dagar från leveransen och som har ett veterinärintyg utan anmärkning utfärdad av veterinär i Sverige. Intyget får inte vara äldre än sju dagar vid leveransen. 
  • När försäkringen tecknas i direkt samband med leverans av valp vars moder är försäkrad i Svedea med avelsförsäkringen. 
  • Om valpen försäkras in vid sex veckors ålder. 

  Övriga degenerativa/nedbrytande rygg- och ledsjukdomar

  Om hunden inte varit oavbrutet veterinärförsäkrad sedan innan 120 dagars ålder så gäller försäkringen med en karensperiod på 180 dagar räknat från den dag som försäkringen tecknas.

  Detta gäller bland annat diskbråck, spondylos samt korsbandsskador och andra typer av knäleds- och meniskskador.  Med vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-postadress visas aldrig publikt.